Szkolenia cukiernicze

Czym jest tort ? Niby zwykłe ciasto, niby zwykły krem ale jednak nie. Suma wszystkich składowych daje nam coś co staje się nie tylko pysznym deserem ale również ozdobą stołu, bez niego nawet najdroższa porcelana nie zabłyśnie a niezwykłe okazje okażą się zwykłe. Tort to król deserów a więc i jego wygląd i smak powinien być oczywiście królewski , powinien dostarczyć nie zapomnianych wrażeń i oczom i podniebieniu. A skoro już ustaliliśmy, że tort to najwyżej postawiona persona w cukierniczej arystokracji to i jego skład powinien być nie byle jaki a dekoracja powinna co najmniej wywoływać uśmiech zachwytu na twarzach. Tort oczywiście nie może być samotny, towarzyszy mu cały dwór czekoladek, pierników i wszelakiego rodzaju słodkości równie efektownych co i sam władca.

 

Czym się wyróżnić w setkach ofert z tortami lub innym słodkościami? Po pierwsze efekt ”wow”. Tort jemy najpierw oczami. Oczywiście nie można na tym poprzestać . Biszkopt i kremy do tortu to też bardzo ważna sprawa. Jednak to też nie wszystko. Tort powinien być odpowiednio skomponowany , smaki i aromaty powinny się równoważyć i rozwijać, faktury i struktury zaskakiwać i zachęcać do dalszej przygody. Najgorsza jest nuda. To wszystko staram się przekazać na szkoleniach z wyrobu i dekoracji tortów oraz innych słodyczy. Zapraszam więc serdecznie na podróż z przygodą z tortem w tle na bieżących szkoleniach.

 

W Akademii Słodkiego Królestwa prowadzimy szkolenia zarówno z dekoracji wyrobów cukierniczych kremem jak i masą cukrową oraz techniki wykonania tortu od A-Z . Cały czas wprowadzamy do oferty nowe ciekawe zagadnienia. Dzięki naszym partnerom szkolenia odbywają się w całej Polsce jak i stacjonarnie w Dąbrowie Górniczej przy ul.Kuźniczka Nowa 5.

  • Wspaniała luźna i przyjazna atmosfera .
  • Każde szkolenie jest nieco inne, dostosowane do potrzeb grupy, oprócz stałego panelu dodatkowo poruszane są tematy interesujące uczestników.
  • Programy poszczególnych paneli są autorskie, zawierające maksimum wiedzy i ćwiczeń w danym temacie.
  • Szkolenia stacjonarne odbywają się w kameralnych warunkach w grupach max 4 osobowych natomiast szkolenia wyjazdowe to grupy ok 10 osób.
  • Istnieje możliwość przeprowadzenia szkolenia indywidualnego zarówno stacjonarnie jak i z dojazdem do klienta.
  • Stawiamy na ćwiczenia, nikt nie wyjeżdża bez opanowanych umiejętności praktycznych.
  • Zapewniamy wszelkie narzędzia , materiały i surowce a uczestnik wyjeżdża z wykonanym przez siebie produktem oraz zaświadczeniem o ukończeniu szkolenia.
  • Śledzimy najnowsze trendy w dekoratorstwie artystycznym oraz cukiernictwie by na bieżąco dodawać nowe tematy, które są na topie.
  • Sami uczestniczymy w specjalistycznych szkoleniach by nasza wiedza przekazywana uczestnikom szkoleń była jak najwyższej jakości.
  • Staramy się zarażać naszą pasją do przepięknych i przepysznych słodkości.
  • W trakcie szkoleń zapewniamy dostęp do kawy , herbaty, słodkich przekąsek oraz serwujemy obiad.